رئیس کل دادگستری استان یزد طی یک مصاحبه مطبوعاتی اهداف برگزاری اولین جشنواره ملی اندیشه های قضایی در یزد را برای خبرنگران تشریح نمود.

 
غلامحسین حیدری با اشاره به اینکه همایش ملی اندیشه های قضایی در سی ام آذرماه سال جاری در یزد برگزار می گردد اظهار داشت : با توجه به اینکه یکی از وظایف مهم قوه قضائیه پیشگیری از وقوع جرم می باشد یکی از اهداف برگزاری این جشنواره نیز ارائه نظرات در خصوص کاهش وقوع جرم در جامعه و نهایتاً کاهش ورودی پرونده می باشد. حیدری در بخش دیگری از سخنانش تصریح نمود : تا کنون بالغ بر 1200 ایده در جهت کاهش ورودی پرونده ها از سراسر کشور به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ارائه گردیده که 35 مقاله برتر جهت ارائه در جشنواره اندیشه های قضایی برگزیده شده است.
وی افزود: از استان یزد نیز حدود 90 مقاله ارائه گردیده که 6 مقاله از این استان به عنوان مقاله برتر انتخاب گردیده است
حیدری با اشاره به افزایش پرونده های ورودی به دستگاه قضایی افزود: تنها از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 87 هزار پرونده وارد دادگستری استان یزد شده و بیش از 88 هزار پرونده نیز مختومه گردیده است.
وی خاطرنشان کرد :معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضائیه با چندین اداره کل در زمان تصدی حضرت آیت ا... آملی لاریجانی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم در مرکز کشور و استانها تاسیس شده و تاکنون اقدامات زیادی را انجام داده و به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کرده است.
حیدری با بیان اینکه هدف نظام و جامعه اسلامی جلوگیری از وقوع جرم گناه در جامعه می باشد تصریح نمود : زیبنده نظام اسلامی نیست که فقط منتظر وقوع جرم و برخورد آن باشیم بلکه باید جلوی وقوع جرم در جامعه گرفته و مجرمین اصلاح گردند.
رئیس کل دادگستری استان یزد یکی از اقدامات انجام شده توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم  دادگستری یزد را شناسایی و اولویت بندی جرایمی که بیشترین میزان وقوع را به خود اختصاص داده اند ذکر کرد و گفت : به کارگیری اتباع بیگانه فاقد مجوز ، مواد مخدر ، طلاق، سرقت وچک بلا محل بیشترین تعداد پرونده ها را به خود اختصاص داده اند.
حیدری در ادامه یکی از مسائل حاد جامعه را طلاق و آسیبهای ناشی از طلاق عنوان کرد و افزود : جهت پیشگیری از وقوع طلاق در یزد اقدامات خوبی صورت گرفته است که ایجاد تفاهم نامه بین دادگستری و سازمان بهزیستی جهت ارجاع پرونده های طلاق به این سازمان قبل از ثبت در دادگاه و ایجاد صلح و سازش از جمله این فعالیتها می باشد.
وی خاطرنشان کرد : بیش از 35 درصد پرونده طلاق با این شیوه به صلح و سازش منتهی شده است و آمار پرونده های طلاق در یزد کاهش چشمگیری داشته است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا